LIFESTYLE

ANG Luxury Properties | Romani care dezvolta Romania

  • Bianca Draghici
  •  by Bianca Draghici
  • 22 Decembrie, 2022   


Catalogul “Români care dezvoltă România”, realizat de Intact Media Group sub coordonarea directorului executiv Alessandra Stoicescu și ajuns la a șasea ediție, revine în 2022 cu topul companiilor românești cu cele mai mari cifre de afaceri, dar și cu o serie de analize prin care dorim să redăm tendințele din business-ul românesc. Ne face o deosebită plăcere sa vă invităm să realizăm împreună acest lucru și vă rugăm să aveți amabilitatea să răspundeți la câteva întrebări, pentru a dezvălui cititorilor ce înseamnă un business de succes.

1. Când a început Dubai să devină o piață atractivă pentru investitorii români?

Noi am testat piața de real estate din Emirate încă din 2019, când am fost prima data invitați de către un dezvoltator din Dubai sa le vedem proiectele. Am considerat ca înainte sa propunem acest tip de investiție către cumpărătorii romani, sa testam noi atât modul în care se constuieste în Dubai, dacă se respecta termenul de livrare al proiectelor, sa verificam legislația și implicit sa vedem dacă din perspectiva cifrelor face sens o astfel de investiție. Încă din acel moment exista o comunitate destul de mare de europeni care cumpăraseră deja în Dubai.
În ceea ce privește apetitul romanilor pentru investiție în Dubai, au început cu adevărat sa crească încă de la începutul acestui an. Noi pana în acest moment am organizat 3 road showuri unde am tranzactionat proprietăți in valoare de 52 de milioane de dolari.
Cert este ca piața imobiliara din Dubai este în plina expansiune, cu o creștere de peste 61% a numărului de tranzacții imobiliare în 2022 fata de 2021.
Este cea mai sigură piață imobiliară a momentului la nivel global, care a cunoscut o creștere impresionantă în perioada pandemiei, oameni din toată lumea s-au orientat către Dubai, atât cu scop investițional cât și pentru relocare, dovedindu-se unul dintre puținele locuri din lume în care pandemia nu a făcut ravagii din punct de vedere economic și social, ci din contră.


2. Care sunt principalele diferențe între piața imobiliară locală și cea din Dubai, dacă ar fi să comparăm nișa de lux?
Exista extrem de mult diferențe între achiziția unei proprietăți în România și achiziția unui imobil în Dubai. In primul rând nu există taxe și impozite pe proprietate și trebuie achitată o singură taxă de 4% DLD, pentru Dubai Land Department. Randamentele sunt peste medie pentru proiectele off - plan, iar modalitatea de plata este una extrem de atractiva și se întinde pe o perioada de 5 ani iar toată investiția este garantata de Guvern.

Principalul diferențiator îl regăsim mai ales pe partea de property management, fiindcă exista blocuri care sunt administrate de lanțuri importante de hoteluri, ceea ce ii ajuta pe investitori nu numai pentru o închiriere pe teren scurt, cât și pe termen lung, dar și în cazul unei revânzări, fiindcă exista extrem de multa cerere și în acesta zona, a proprietăților deja finalizate.

Un alt aspect diferit fata de piața locală, este reprezentat de clădirile care poarta semnătura unor mari designeri VERSACE, CAVALLI , ELLIE SAAB sau brand-uri de bijuterii, precum GRISOGONO.


3. Cum definește un investitor luxul?
Luxul are o serie de caracteristici clare pentru orice tip de investitor, mai ales pentru cei care fac o investiție de câteva mii de euro/mp.
Iar aici mă refer la importanta spațiului de locuit, cât și modului în care este percepută arhitectura unei clădirii atunci când ești pe punctul de a face o achiziție.
Proprietățile care au cu adevarat în spate un design, un concept, dar și aspecte arhitecturale cu adevărat deosebite, în realitate acestea sunt caracteristicile care sporesc valoarea unui proiect.

4. În cât timp se amortizează o investiție într-un apartament cumpărat în Dubai?

Amortizarea unei investiții în Dubai, depinde foarte mult de modul în care calculam randamentul, aceasta fiind diferit la închirierea pe termen scurt, fata de cea pe termen lung.
Randamentele din închiriere sunt intre 8% - 15% / an, așa încât amortizarea are loc între 8 și 15 ani, depinde de investiție.
În funcție de proiect, valoarea proprietăților cumparate creste între 30% - 100%, din momentul achiziției pana la momentul predării cheilor.
Apoi câștigul din capitalizare este de asemenea semnificativ, între 50% si 80%.

5. Ce se caută, mai exact? După ce criterii?
Proprietățile care se tranzacționează în Dubai sunt împărțite în 3 categorii, cele off-plan, unde avem un Payment plan extrem de bun și putem sa facem exist după ce se achita 30% din valorea apartamentului, acesta este un tip de investitor. A2a categorie de cumpărători sunt cei care isi doresc un apartament bine poztionat, cât mai aproape de plaja și zona de Downtown, care ii oferă posiblitatea să-l închirieze pe teren scurt la un preț foarte bun și pe care îl poate folosi pentru el și familia lui ori de câte ori vine în vacanta.
Iar a 3a categorie este formată din cumpărătorul clasic, care iei dorește un apartament finalizat, frumos mobilat, în Downtown și care se afla în zona rezidențială a unui mare lanț hotelier.

6. În ce măsură se îndreaptă cumpărătorii spre alte piețe? Este un trend, acesta, al investițiilor în străinătate?

În ultima perioada am observat ca romanilor le place sa facă achiziții în locurile unde obișnuiesc să-și petreacă vacantele. În primul rând pentru ca exista o alta flexibilitate atunci când stam în propria casa și nu la hotel, ori dacă aceste imobile sunt administrate la un alt nivel, realmente nu simți ca nu ai parte de facilitățile specifice unui hotel de 5 stele.
50% din clientii care au cumpărat prin intermediul ANG Luxury Properties, au proprietati și în afara Tarii.
În acest moment exista un Trend ascendent în ceea ce privesc achiziția prorietatilor în straintate.

7. Ce alte piețe îi mai atrag pe cei care vor să facă o achiziție imobiliară importantă? De ce?

Noi avem focus în afara de Dubai, pe Riviera Franceza, Miami, Orange County ( LA) și New York.
Aceste locații iti permit să-ți menții investiția ridicată, dat fiind locațiile exclusiviste și potrivite pentru vacante, iar aici ii integram pe oamenii de afaceri cu foarte multi bani care isi doresc sa achiziționeze astfel de proprietăți pentru a-și reîntregi portofoliul de imobile.

8. Cum ați ajuns să investiți în Dubai? Câte unități ați cumpărat, ce planuri de dezvoltare mai aveți?

Atunci când alegi sa faci astfel de investii intr-o piața de care încă nu ești sigur, e clar ca ai nevoie de viziune, ori într-un oraș precum Dubai care s-a dezvoltat într-un ritm atât de alert, era clar ca o Investie în imobiliare, nu făcea decât sa te ajute sa te capitalizezi imediat.
Noi am achiziționat în 2019 primele apartamentele și le-am făcut exist anul acesta, iar câștigul a fost unul semnificativ.
În acest moment ne focusam sa dezvoltam cât mai mult NOAM Mobili Design, showroom ul de mobila pe care l-am deschis în acesta vara.


9. 2022 este un an complicat pentru întreaga economie globală: inflație, război la graniță, criză energetică. Cum se răsfâng toate acestea în business-ul pe care îl desfășurați?
Contextul inflationsit și geopolitic actual, ne-a ajutat în tranzacționarea Proprietăților în afara Tarii, ori după cum spuneam tot mai multi investitori și-au îndreptat atenția spre piața imobiliara din Dubai, unul dintre cele mai cosmopolite, dar și cele mai sigure orașe din lume.
După cum am spus și cu alte ocazii, nisa luxury de care noi ne ocupam este intr-o zona diferită, profilul clientului nostru nu depinde de credite, caută proprietăți de la 1 milion de Euro în sus, iar acești cumpărători sunt persoane cu afaceri mature, stabile sau sunt în pozitii de top management, ori noi am avut o creștere atât în timpul pandemiei cât și anul acesta, dubandu-ne cifra de afaceri.


10. Ce înseamnă un business de succes în imobiliare?
Succesul în general înseamnă implicare, dedicare, înseamnă sa tratezi business ul tău parte din tine, din ceea ce ești, ceea ce faci zilnic, un Lifestyle cum ne place noua sa spunem.
Succes în imobiliare, inseamana un lider cu viziune, pe care-l urmezi indiferent de situația politica sau economica, înseamnă curaj dar și o echipa puternica.
Acestea sunt doar câteva caracteristici, insa noi tot ceea ce facem zilnic se răsfrânge asupra business ului pe care-l conducem, încercând sa facem lucrurile diferit, motiv pentru care am implementat consultanta plătită, suntem singura companie din lume care percepe un fee dacă vrei cu adevărat sa cumperi cu noi, fiindcă ne dorim ca cei care ne trec pragul sa aibă parte de o experiență cu adevărat luxury atunci când apelează la serviciile companiei noastre.
Prioritizarea clienților noștri este esențială pentru business ul nostru, motiv pentru care consultanții noștri sunt nisati pe proprietăți diferite, Range uri de preț distincte în așa fel încât indiferent ce iei dorește sa cumpere acel client, sa aibă aiba dispoziție un consultant dedicat.
 

Despre ANG Luxury Properties
ANG Luxury Properties a fost fondată de Alexandru și Nicoleta Manea în 2011 și este o agenție imobiliară care deservește cumpărători și vânzători de proprietăți de lux din zona de Nord a Bucureșitului.

Agenția este formată dintr-un grup de consultanți imobiliari talentați cu o performanță de peste 15 milioane de euro vânzări totale și 150 de milioane de euro în listări active. Agenția încheie peste o sută de oferte anual și a intermediat multe dintre cele mai mari vânzări rezidențiale ale orașului, inclusiv numeroase tranzacții record.

 
ANG Luxury Properties pune o piatra solida la temelia Holding-ului si lanseaza divizia B2B alaturi de NOAM Mobili Design

ANG Luxury Properties pune o piatra solida la temelia Holding-ului si lanseaza divizia B2B alaturi de NOAM Mobili Design

ANG Luxury Properties a lansat pe piață divizia B2B cu NOAM Mobili Design, magazinul de mobilă italienească deținut de fondatorii ANG Luxury Properties, Al...


Cum sa rezisti in timp in real estate, dar sa te si extinzi in spatiu?

Cum sa rezisti in timp in real estate, dar sa te si extinzi in spatiu?

Ultimii ani au adus în atenţie atât in genere, dar mai ales pentru modelul nostru de business, un element extrem de valoros şi anume: rezistenţa &ici...


Stagnarea nu se vede pe nisa locuintelor de lux. Nicoleta Manea, ANG Luxury Properties

Stagnarea nu se vede pe nisa locuintelor de lux. Nicoleta Manea, ANG Luxury Properties

În contextul în care piaţa rezidenţială din România trece printr-o perioadă de încetinire a tranzacţiilor, nişa imobiliare...


ANG Luxury Properties a lansat in exclusivitate un nou proiect - WIDA MAMAIA RESIDENCE

ANG Luxury Properties a lansat in exclusivitate un nou proiect - WIDA MAMAIA RESIDENCE

Sâmbătă, 24 Iunie, a avut loc lansarea proiectului WIDA MAMAIA RESIDENCE - un eveniment care a adus valoare litoralului românesc prin conceptul autentic, &#...


ANG Luxury Properties - 46 de tranzactii imobiliare in Romania, cea mai mare de 5 milioane euro

ANG Luxury Properties - 46 de tranzactii imobiliare in Romania, cea mai mare de 5 milioane euro

În primul trimestru din 2023, compania imobiliară ANG Luxury Properties a înregistrat 46 de tranzacții imobiliare de lux în România și 6 pe...


Alexandru Manea a vandut un apartament de 1.3 milioane EURO in cel mai exclusivist proiect de la malul marii - WIDA RESIDENCE

Alexandru Manea a vandut un apartament de 1.3 milioane EURO in cel mai exclusivist proiect de la malul marii - WIDA RESIDENCE

Chiar înainte de 1 MAI, aducem vești minunate de la malul mării, unde Alexandru Manea, Fondator Ang Luxury Properties și Expert Broker, a realizat cu succes...


Cel mai spectaculos Penthouse din capitala, vandut de Alexandru Manea pentru 5 MILIOANE de EURO, TVA inclus, in Rahmaninov Residence

Cel mai spectaculos Penthouse din capitala, vandut de Alexandru Manea pentru 5 MILIOANE de EURO, TVA inclus, in Rahmaninov Residence

Alexandru Manea, owner ANG Luxury Properties, stabilește un nou record în piața imobiliară de lux prin vanzarea celui mai scump Penthouse din zona de Nord...


INTERVIU - Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties: una dintre provocarile noastre este extinderea echipei si gasirea celor mai potriviti consultanti

INTERVIU - Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties: una dintre provocarile noastre este extinderea echipei si gasirea celor mai potriviti consultanti

Pentru Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties, anul 2023 înseamnă o continuare a procesului pe care l-au demarat încă din 2020, când...


CONTACTEAZĂ

ANG LUXURY PROPERTIES

Arrow Contact