LIFESTYLE

INTERVIU - Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties: una dintre provocarile noastre este extinderea echipei si gasirea celor mai potriviti consultanti

  • Bianca Draghici
  •  by Bianca Draghici
  • 27 Ianuarie, 2023   

 

 

Pentru Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury Properties, anul 2023 înseamnă o continuare a procesului pe care l-au demarat încă din 2020, când au lansat divizia luxury. Când ne vorbește de anul 2022, acesta a însemnat perseverență, încheindu-se prin consolidarea poziției pe piață și cu o creștere de 50% față de anul 2021. Dar, cum arată noile proiecte?

Care este profilul clientului ANG în prezent?

Profilul clientului ANG este format din tineri antreprenori care își doresc o locuință într-o zonă foarte bună, care să le dea posibilitatea creșterii valorii în timp, dar, în același timp, este alcătuit din tot mai mulți investitori străini, și nu numai, care fac achiziții la noi în țară, tocmai pentru că au înțeles potențialul pe care îl pune la dispoziție țara noastră din perspectiva pieței de real estate.

Care sunt următoarele provocări în imobiliare, în special în 2023-2024?

În acest moment, consider că una dintre provocările noastre ca și companie este extinderea echipei ANG și găsirea celor mai potriviți consultanți, în așa fel încât să facem față tuturor proiectelor care se dezvoltă în prezent și acolo unde avem focus.

Faptul că avem primul brand Residence la noi în țară, Elie Saab Towers, reprezintă, de asemenea, o provocare în vânzarea acestuia, dat fiind faptul că momentan oamenii nu sunt obișnuiți și nu le este foarte clar care sunt motivele pentru care merită sa investească într-un astfel de proiect. Noi am pregătit însă o serie de informații, în așa fel încât să nu existe rețineri din partea clienților.

Care sunt zonele din România în care vă așteptați să fie cerere mai mare?

Consider că piața luxury pe care noi activăm există cu adevărat doar în București, așa încât în continuare cererea cu adevărat mare rămâne pe zona capitalei, care are un potențial uriaș și poate fi exploatată și mai mult de către dezvoltatori.Unde vă doriți să duceți NOAM până la finalul anului?

Pentru anul 2023 ne dorim să respecte planul de business și implicit să realizăm cifrele pe care ni le-am propus, și anume peste 2 mil. de euro. Totodată, ne dorim să ne ne consolidăm poziția pe segmentul rezidențial.

Cum au fost primele luni? Ce produse au preferat clienții?

Am avut o activitate intensă încă din primele luni, echipa Noam a livrat peste 50 de proiecte. În ceea ce privește produsele, noi am realizat proiecte de amenajare complete, dar am avut și solicitări precise, cum ar fi bucătării, unde clienții noștri pun destul de mult accent, dar și pe zonele de zi, așa că e greu să alegem niște produse specifice.

Este piața din România pregătită pentru mobilă luxury?

La fel cum piața de imobiliare este pregătită și se caută proprietăți luxury, NOAM este specializată pe produse luxury exclusiv din Italia și Olanda. Astfel încât cei care achiziționează imobile frumoase, în zone exclusiviste, știu că au nevoie de mobilier la fel de frumos, iar clienții din acest segment sunt extrem de pretențioși și atenți la detalii, ceea ce ne face să realizăm proiecte superbe.

Cum ați caracteriza stilul pe care îl apreciază românii? Ce tendințe ați identificat?

În cadrul întâlnirilor cu designeri NOAM, încercăm de fiecare dată să identificăm preferințele clienților noștri în așa fel încât să conturăm un stil, însă există clienți care știu exact ceea ce își doresc în materie de mobilier și cunosc și alte detalii, precum culorile sau materialele.

Am observat că există tendința către un stil cât mai clean, culori neutre, zone de zi cu canapele cât mai confortabile, dar și bucătarii spectaculoase cu insule mari și zone de dining bine definite.Cu ce echipă ați intrat în 2023 (câți angajați, ce experiență)? Ce vă lipsește? Veți mai recruta? Dacă da, pe ce posturi?

În acest moment avem 5 designeri, cu experiență de peste 10 ani, coordonați de către partenerul nostru, Marius Peter, care se bucură și el de o experiență de peste 16 ani în amenajări interioare. De asemenea, avem un expert în randări, dar și echipe specifice în implementare și execuție. Acu suntem în căutare de designeri și arhitecți. Așadar, extinderea echipei NOAM reprezintă unul dintre principalele obiective pentru anul 2023.

Ce ați spune că este caracteristic companiei, în produsele pe care le oferă? Ce ați vrea să rețină oamenii despre ce oferiți?

Pentru noi este important ca oamenii să rețină faptul că NOAM are o echipă de arhitecți și designeri profesioniști, care realizează proiecte de amenajare complete. Faptul că am deschis și un Showroom fizic în care ne-am expus o parte din mobilierul pe care îl aducem din Italia reprezintă o experiență pe care dorim să o oferim clienților noștri.
CONTACTEAZĂ

ANG LUXURY PROPERTIES

Arrow Contact